במהלך שנותינו במקצוע שמנו לב לתחושת הבלבול שעולה אצל רוב האנשים כאשר הם לקראת פרוייקט בנייה או שיפוצים. לצורך תכנון בית מגורים נדרשים יועצים-מתכננים שונים.
אילו מתכננים ויועצים הם חובה ואילו לא לצורך תכנון ובניה?
לכל יועץ תפקיד משלו בתכנון הבית, וכולם צריכים לעבוד בשיתוף פעולה תחת הובלה של האדריכל. אנחנו נעשה לכם סדר בכל היועצים.
חובה: אדריכל - התפקיד החשוב ביותר בתכנון הבית! ממנו הכל מתחיל... הוא מוביל את הדיירים לכל אורך הדרך מתחילת העיצוב והתיכנון, דרך רישוי הבנייה וטיפול בכל הרשויות והמסמכים הדרושים, ולאחר מכן תכנון מפורט לביצוע הבנייה וליווי תוך כדי הבניה.
מהנדס/קונסטרוקטור - אם האדריכל מעצב את הבית, המהנדס אחראי ליציבות הבית. תפקידו -לתכנן את שלד הבניין- יסודות, רצפות עמודים ותקרות עם כל הברזל שבהם, להוציא תכניות קונסטרוקציה מפורטות, להוציא כתב הכמויות של השלד ולהגיע בזמן הבנייה לפני יציקות בטון ולבדוק את הביצוע של השלד.
יועץ קרקע - תפקידו של יועץ הקרקע זה להוציא דו''ח ביסוס שמגדיר את סוג היסודות הנדרשים באותו מגרש המיועד ולהעבירו למהנדס לצורך תכנון מפורט של הביסוס.
ברוב הועדות, יועץ קרקע הוא תפקיד חובה בתהליך הרישוי.
מודד מוסמך - תפקידו של מודד מוסמך הוא לבצע כמה מדידות בשטח. לפני התכנון, לפני תחילת הבנייה - סימון יסודות ובסיום הבנייה לצורך אישור אכלוס.
לא חובה: מעצב\ת פנים - תפקידם של אדריכלים הוא לתכנן את הבית לפרטי פרטים ע''פ הדרישות\רצונות\חלומות של הלקוח. תפקידה של מעצב\ת פנים הוא לקחת את פנים הבית לרמה הרבה יותר אישית וכמובן מעוצבת... מבחירת ידית למטבח, ועד בחירת גופי התאורה, הריהוט והפיצ'פקעס האחרים.
יועצי אינסטלציה, מיזוג, חשמל וכד' - בבתים מורכבים מבחינת מערכות (בית חכם, בריכה, מערכת מיזוג מיוחדת וכד')
כדאי ולעתים חובה לקחת יועץ מקצועי בתחום מסוים .
מתכננ/ת נוף - תפקיד האדריכל לתת פתרון לפיתוח השטח כולל חניות, שבילים, קירות תמך, מסלעות וכו'.
תפקידו של מתכננ/ת נוף לקחת את הגינה ופיתוח השטח בתוך תחומי המגרש לרמה מפורטת יותר הכוללת: צמחייה, השקייה, טופוגרפיה, פירוט חומרי גמר ולעיתים גם ביצוע הגינה.
תתייעצו עם האדריכל שלכם בבחירת היועצים השונים.
או.קי אז מה עכשיו?
אם עולות לכם שאלות אל תהססו לפנות אלינו בכל דרך שנוחה לכם
Comments